LITE OM MEJ OCH MIN FAMILJ
 

Hej jag heter Gunilla och bor i Kärna NV om Göteborg. Jag bor på landet i ett hus med min sambo Tomas, ett av mina tre barn Tobias, min dotter som är äldst och heter Lena och min ena son som är näst äldst och heter Magnus har flyttat hemmifrån. Vi har två isländska fårhundar Nýpa och Saga.

Tomas är den som står för "springträningen" med hundarna då han tränar inför Göteborgsvarvet varje år. Tobias följer ibland med mig när jag skall träna med hundarna på brukshundklubben och det tycker han för det mesta är roligt i övrigt så är det jag Gunilla som sköter utställningarna och diverse tävlingar med hundarna.

Jag har älskat djur så länge jag kan minnas. När jag var 8 år började intresset för hästar som slutade med att jag köpte en korsningsponny som hette Commero. När jag senare var tvungen att sälja honom fick djurintresset vila ett tag. 1986 fick jag mitt första barn och 1987 mitt andra. Sedan tog intresset för hundar fart. Jag funderade först på att skaffa en blandras men så blev det inte. Så jag köpte min första islänning 1991. Att det blev en islänning beror på att jag bara skulle med min väninna och titta på valpar. Jag fastnade för en hanvalp på tre veckor som hette Gissle (Zorro). Efter många funderingar så bestämde jag mig för att Gissle skulle få flytta hem till mig och min familj. 1996 fick jag mitt tredje barn och 1997 föddes Mirri min andra islänning som jag köpte av Tildras kennel. Hösten 1997 fick jag ta bort Zorro. Tildras Nýpa föddes 2000 och flyttade då hem till oss. Jag har tagit två kullar på Nýpa som resulterade i första kullen Tildra-Nýpadottir (enda valpen). Jag skaffade då kennelnamn och heter nu Bergspetsens kennel vilket är från isländska Nýpa som är en bergspets på island. I andra kullen blev det fyra grabbar som heter Balti, Bliki, Barmi och Brimir. Mer om hundarna få ni läsa på hundarnas egna sidor.

Hälsningar Gunilla

Jag och Commero


Foto: Bernt Andersson